Због чега је важна едукација запослених у туризму?

Туристичка организација Србије у сарадњи са Центром за истраживање и студије туризма из Новог Сада, за представнике општинских туристичких организација, невладиног и приватног сектора, организовала је програм „Едукације људских ресурса у туризму“.

Ове радионице представљају оквир за унапређење конкурентности кадрова у туризму Србије.

Прва радионица била је посвећена максимализацији пласмана туристичких производа и услуга у руралним срединама, као и улози регионалних туристичких и дестинацијских маркетинг организација.

Програм “Едукације људских ресурса у туризму Републике Србије” пружа подршку унапређењу стандарда понуде туристичких дестинација на територији наше земље.

Маркетинг у туризму се последњих година променио због интернета и друштвених мрежа. Овај програм едукације треба да допринесе унапређењу механизама за промоцију и брендирање дестинација, производа и услуга.

Ово је, уједно, била прилика да представници општинских туристичких организација сазнају на који начин могу да промовишу Шумадију и њене потенцијале на домаћем и иностраном тржишту.

У оквиру Програма “Едукације људских ресурса у туризму Републике Србије”, који траје до 1. новембра, биће организовано 30 радионица.

Због епидемиолошке ситуације, радионице су подељене на десет тематских области.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *