Због чега је важна физичка активност?

Међународни дан физичке активности, 10. мај, биће обележен у Крагујевцу низом садржаја које ће на Тргу војводе Радомира Путника реализовати више од 30 установа и организација.

Циљ манифестације, коју организује крагујевачки Институт за јавно здравље у сарадњи са партнерима, је указивање на важност физичке активности и њен значај за физичко и ментално здравље.

Према подацима Светске здравствене организације, физичка неактивност представља четврти водећи фактор смртности на глобалном нивоу.

Поражавајућа статистика, која показује да је низак проценат становништва физички активан и да је све више деце и младих гојазно, мотивисали су крагујевачки Институт за јавно здравље да, поводом Међународног дана физичке активности, осмисли посебан програм.

Међу више од 30 установа и организација које ће учествовати у овој манифестацији је и Спортско привредно друштво Раднички.

Подршка града ни овог пута није изостала.

Организатори позивају Крагујевчане свих генерација да у петак, 10. маја од 9 до 12 часова дођу на Трг војводе Радомира Путника и провере своје здравствено стање.

Тамо ће их, поред представника здравствених установа и удружења која се баве промоцијом здравља, чекати и фитнес стручњаци од којих ће моћи да добију корисне информације и савете.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *