Због великог интересовања грађана, комерцијални ПЦР тестови и у АТД-у

Грађани који путују у земље региона, комерцијално пи-си-ар тестирање од данас могу да обаве и у АТД-у.

У Дому здравља Крагујевац наводе да је интересовање за комерцијално тестирање последњих неколико дана повећано имајући у виду да Крагујевчани путују у Црну Гору, Хрватску или Македонију где проводе годишњи одмор или раде.

Комерцијално тестирање ради се сваког радног дана од 7 до 20 часова, а ова услуга кошта 6 хиљада динара.

Тестирани грађани резултате добијају у већини случајева у току дана, а најдуже у року од 24 сата.

Сви грађани који желе да обаве тестирање на присуство Ковида 19, пи-си-ар методом на лични захтев сада то могу да ураде и у специјализованом контејнеру који се налази на платоу испред АТД- а, у близини Амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције.

Крагујевчани који долазе на тестирање у обавези су да понесу доказ о уплати у износу од 6 хиљада динара и лична документа.

Запослени Дома здравља који обављају комерцијална тестирања пи-си-ар методом наводе да је процедура веома једноставна и да здрави људи који се тестирају у специјализованом контејнеру не долазе у контакт са онима који имају симптоме корона вируса и који прегледе обављају у Ковид амбуланти у згради АТД-а.

Резултати тестова на присуство Ковида 19 пи-си-ар методом, а који се раде на лични захтев, могу се преузети у току дана, уколико се пацијент тестира од 7 до 10 сати, а они који на тестирање дођу после 10 часова резултат теста могу да преузму наредног дана, наводе у крагујевачком Дому здравља.

Пристигле резултате грађани могу да преузму у улици Светозара Марковића, у амбуланти број 4, сваког радног дана, од 14 до 16 часова.

Заинтересовани грађани све информације могу пронаћи на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање, а на специјализованом контејнеру који се налази на платоу испред АТД-а, налази се модел уплатнице и сва упутства која су неопходна за комерцијално пи-си-ар тестирање.

У Дому здравља наводе да се сви узорци за сада шаљу у лабораторију Крагуј Института за јавно здравље, а да ће се, уколико интересовање грађана буде веће, брисеви слати и у лабораторију Института Торлак.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *