„Здраво тело – хумано срце“

У ОШ „Вук Стефановић Караџић“, реализован је пројекат „Здраво тело-хумано срце“, са циљем подизања свести ученика нижих и старијих разреда, о правилној исхрани и здравом стилу живота.

Програм је реализован у сарадњи са нутриционистима и удружењем грађана: „Спортом против дијабетеса“.

Кроз игру, песму и представу, ученици нижих разреда желели су да укажу на значај здраве исхране у њиховом узрасту, садржај дневних оброка као и физичке активности за правилан развој.

Тим поводом, ОШ „Вук Стефановић Караџић“, покренула је пројекат под називом „Здраво тело-хумано срце“, са циљем подизања свести код ученика нижих и виших разреда.

С обзиром на чињеницу да се, из генерације у генерацију, примећује све већи број гојазних ученика, циљ предавања нутриционисте и професионалних спортских тренера је упознавање са начинима правилне исхране као и последицама неправилне.

ОШ „Вук Стефановић Караџић“ се труди да деци обезбеди макар један здрав оброк дневно, најчешће воћну ужину.

Ученици ове школе ће, у „Недељи здраве хране“ организоваће припрему здраве ужине.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *