Здравствено стање променљиво због температурних осцилација

Последњих седам дана Заводу за ургентну медицину Крагујевац највише су се јављали болесници са повишеним крвним притиском и срчаним тегобама, али и пацијенти са погоршањем здравственог стања услед заразе корона вирусом, или они који сумњају да су инфицирани ковидом 19.

Временске осцилације и промене температуре утичу не само на грађане са хроничним болестима, већ и на децу која имају алергијске реакције.

Јутра у минусу, а дневне температуре и до двадесет степени у плусу, не погодују ни здравима, акамоли хроничним болесницима.

Здравствено стање пацијената са срчаним тегобама, повишеним крвним притиском и астмом током температурних осцилација се погоршава и зато је, саветују лекари, важно да се редовно узима прописана терапија.

Лекари тврде да додатни страх код хроничних болесника ствара и тренутна епидемиолошка ситуација, односно опасност од заразе корона вирусом.

Зато апелују на суграђане да не долазе одмах, већ да прво позову телефоном и посаветују се са лекарима.

Већина грађана је због различитих околности у протеклом периоду доста времена проводила код куће.

Један од савета лекара је да грађани не проводе много времена напољу, док се организам не навикне на топлије време.

На тај начин се спречава и погоршање здравственог стања. 

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.