Зеленило ЈКП Шумадија за лепши Крагујевац

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац интензивно ради на унапређењу комуналне инфраструктуре на територији града.

Осим на уређењу улица и постављању хоризонталне и верикалне сигнализације, ради се и на уређењу зелених површина.

Запослени у Сектору зеленила Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац свакодневно су на терену, због обимног посла на уређењу зелених површина.

Актулни су радови на парцели у централном градском језгру.

На зеленом острву на Тргу код крста се одстрањује увело лишће и прецветале цветнице и уклања коровско биље.

И у порти Цркве Свете Тројице уређује се травњак испред Старе скупштине, а интензивно се ради и на одржавању зеленог појаса у Великом парку.

Посла за Сектор зеленила има током целе године, а интензитет радова зависи од временских услова. 

У овом градском комуналном предузећу  наводе да су упркос великом заражавању запослених током пандемије корона вируса успели да очувају пословне активности.

Унапређење комуналне инфраструктуре један је од приоритета локалне самоуправе, с обзиром на то да у појединим деловима града још увек има неасфалтираних улица.

Динамика радова ће убудуће бити утврђена планом и програмом Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац, а новац ће бити обезбеђен из градског буџета.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.