Жељко Лучић у Крагујевцу са Уметничким ансамблом Министва одбране Станислав Бинички

Слободни уметник са статусом водећег светског баритона специјализованог за Вердијеве опере, Жељко Лучић, наступио је у Крагујевцу са Уметничким ансамблом Министва одбране Станислав Бинички.

Крагујевац је након Чачка други град у Србији где су се могле чути Вердијеве арије из најпознатијих опера.

Са пуно одговорности према месту на коме се налази, прослављени српски баритон Жељко Лучић није пропустио прилику да наступа у Крагујевцу, у препуној сали Прве крагујевачке гимназије.

Уз уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички, овај оперски певач светског гласа одржао је други у низу солистичких концерата, а програм је специјализован за извођење Вердијевих арија.

Оркестар Бинички је настарији оркестар у Србији који постоји још из доба Краљевине Србије.

Овај уметнички ансамбл чине Симфонијски оркестар и мешовити хор који су заједно са Лучићем изводили увертире најпознатијих опера.

Након Крагујевца, концерти истог типа биће одржани у Чачку, Суботици, и Зрењанину. Концерт у Крагујевцу организовао је Дом омладине.  

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *