Зграда Окружног начелства осветљена плавом бојом поводом Светског дана аутизма

Поводом обележавања Светског дана аутизма, зграда Окружног начелства на Тргу Војводе Радомира Путника синоћ је била осветљена плавом бојом.

Поред представника Удружења за помоћ особама са аутизмом, на тргу су симболичној манифестацији присуствовали и чланови осталих удружења особа са инвалидитетом које су активне у Крагујевцу, као и представници локалне самоуправе.

У сусрет Светском дану аутизма, чланови Удружења за помоћ особам са аутизмом у Великом парку и на Ђачком тргу, већ су изложили фотографије настале током екскурзија особа са аутизмом у претходном периоду.

Те радове прошле године видела је публика током изложбе приређене у Дому омладине, а реч је о фотографијама природе.

Иницијатива пружа могућност да се подигне свест јавности о аутизму, поручила је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Јелена Павић.

Град помаже рад Удружења, али после 25. године живота особе са аутизмом и њихове породице залазе у невидљивост због важећих законских решења, нагласили су предствници Удружења за помоћ особама са аутизмом и додали да настављају са оглашавањима о том проблему који још увек тишти особе и породице погођене аутизмом.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *