Зимска акција добровољног давања крви у ТЦ „Рода“

У Црвеном крсту Краагујевац тренутно је актуелна кампања „Живот је у твојим рукама“ у оквиру које стручни сарадници ове организације едукују грађане за указивање прве помоћи.

Поред реализације овог програма Црвени крст ће у петак 24. фебруара у тржном центру „Рода“ организовати зимску акцију добровољног давања крви.

Црвени крст Крагујевац годинама уназад пружа услуге из прве помоћи кандидатима за возаче, запосленим лицима и осталом становништву за које ангажује едуковане сараднике са линценцом Министарства здравља.

Поред одраслих Црвени крст организује едукацију из прве помоћи и за децу школског узраста која након обуке учествују на такмичењима из прве помоћи на градским и државним такмичењима.

Како би залихе крви биле стабилне и у зимском периоду Црвени крст Крагујевац организоваће једну од већих акција добровољног давања крви.

Према информацијама Завода за трансфузију Универзитетског клиничког центра дефицитарне су све крвне групе које имају негативан РХ фактор.

Акција добровољног давања крви биће организована у петак 24.фебруара у тржном центру „Рода“ у пероду од 10 до 15 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *