Зимска кампања добровољног давања крви од 29. јануара

Традиционална Зимска кампања добровољног давања крви Градске организације Црвеног крста и Завода за трансфузију крви Крагујевац, уз подршку Града, почиње у петак, 29. јануара, у хотелу “Крагујевац – Нова Сицилијана”.

Циљ је да се обезбеде довољне залихе крви у зимском периоду, када се очекује смањење резерви ове драгоцене течности.

Служба за трансфузију крви крагујевачког Клиничког центра и Градска организација Црвеног крста, уз подршку локалне самоуправе, започеће Зимску кампању добровољног давања крви у петак, 29. јануара, у хотелу “Крагујевац – Нова Сицилијана”.

Према речима организатора, циљ акције је да се обезбеде довољне количине крви у периоду године када се очекују смањене резерве, као и подизање свести грађана о важности добровољног давања крви.

Током јануара и фебруара кроз организацију акција добровољног давања крви у локалној заједници и подстицање грађана да се укључе, више од 40 градова и општина симболично ће се такмичити за титулу Шампиона солидарности.

Овогодишња кампања је од посебног значаја, саопштено је из Института за трансфузију крви, јер се први пут реализује у другачијим условима, односно када је цео свет суочен са великим изазовом – пандемијом вируса корона.

Акције добровољног давања крви у школама, на факултетима, у институцијама и компанијама и даље су ограничене или се не организују, па су традиционалне кампање сигуран извор прикупљања крви.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *