Зимска служба ЈКП Шумадија Крагујевац спремно дочекује падавине

Зимска служба у Крагујевцу спремна је да интервенише са првим падавинама снега, чуло се на данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације.

Механизација, људство и енергенти су гарант да Јавно комунално предузеће Шумадија може да обезбеди несметано функционисање саобраћаја и институција у граду и приграду, каже директор Марко Вујновић.

Стање припремљености зимске службе на територији града била је једна од најзначајнијих тачака седнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Планом пословања Јавног комуналног предузећа Шумадија предвиђено је одржавање око хиљаду километара путне мреже на градском и сеоском подручју.

Механизација је спремна, на залихама је око 1140 тона ризле, око 2200 тона индустријске соли и осталих енергената, а у плану је набавка додатних количина.

Била је ово прва редовна седница од формирања Привременог органа града на којој су представници предузећа и других организација, које учествују у раду Градског штаба за ванредне ситуације, поднели извештај о раду.

Анализом стања здравствене заштите људи закључено је да се налазимо у периоду године када све респираторне болести почињу да расту, али број болести сличних грипу је нешто мањи у односу на исти период протекле године.

Када је реч о помало заборављеном ковиду, дневно се бележи око 50 заражених.

Значајно је то што тренутни сој короне не проузрокује теже облике нарушавања здравља.  

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *