Зимска служба ЈКП Шумадија спремна за нову сезону

Зимска служба Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац спремна је за предстојећу сезону, која почиње 15. новембра, закључено је након данашње смотре механизације, транспортсних средстава и људства.

Поред девет редовних екипа, које ће радити на рашчишћавању улица на градском и приградском подручју, у приправности ће бити и седам резервних.

Обезбеђене су и довољне количине агрегата.

Зимска служба Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац задужена је за одржавање 640 километара градских саобраћајница и локалних и некатегорисаних путева.

За рашчишћавање градских улица након снежних падавина биће ангажовано пет редовних екипа, а у приправности ће бити и три резервне, док ће за сеоско подручје бити задужене четири екипе, а у случају потребе биће ангажоване још две додатне.

Према речима надлежних, на залихама има довољно агрегата.

Обезбеђено је више од 1.400 тона соли, 1.500 тона ризле и преко 30.000 килограма калцијум-хлорида, који се користи за насипање у случају изузетно ниских температура.

Смотри механизације транспортсних средстава и људства присуствовали су и предстваници локалне самоуправе.

Зимско одржавање путева и улица званично почиње 15. новембра, а уколико буде потребно, екипе Јавног комуналног предузећа су спремне да овај посао започну и раније.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *