Зимска служба спремна за прве падавине

Стање припремљености зимске службе била је главна тема треће редовне седнице Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

На седници је анализирана тренутна епидемиолошка ситуација, а говорило и о спроведеној заштити од града у 2023. години.

Зимска служба почела је са радом 1. новембра и биће активна до 31. марта. У Предузећу за путеве кажу да спремно чекају прве падавине. На залихама је тренутно 1.200 тона индустријске соли и 8.000 тона каменог агрегата, док је механизација спремна за зимско одржавање путева.

На трећој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације усвојен је Извештај о спроведеној заштити од града у 2023. години на подручју Шумадијској управног округа, а анализирана је и тренутна епидемиолошка ситуација.

На седници је усвојен Извештај о достигнутом нивоу организованости, оспособљености и опремљености снага заштите и спасавања, као и Извештај о стању заштите од неексплодираних убојних средстава на подручју Шумадијског управног округа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *