Зимска служба спремна за сезону

Зимска служба спремна је за одржавање путева у предстојећем зимском периоду, констатовано је на редовној седници градског Штаба за ванредне ситуације.

На састанку је усвојен извештај о спроведеној заштити од града у овој години, као и закључак о формирању стручно-оперативних тимова у области заштите и спасавања.

Зимска служба спремно очекује хладније време и падавине чуло се на седници Штаба за ванредне ситуације.

Механизација је ремонтована, а обезбеђене су и довољне количине соли, ризле и калцијум хлорида за одржавање улица првог и другог степена приоритета.

Реабалансом градског бужета обезбеђена су и средства за додатне набавке уколико буде потребно. Смотра зимске службе биће обављена 12. новембра.

Једна од тачака дневног реда била је упознавање са смерницама о поступању приликом формирања одлуке о проглашењу односно укидању ванредне ситуације, а усвојен је и предлог закључка о формирању стручно-оперативних тимова.

На седници градског штаба за ванредне ситуације усвојен је извештај о заштити од града у 2018. години која је по броју испаљених ракета и дејству противградних станица била једна од најинтезивнијих у последњих пет деценија.

Саопштено је и да се разматра увођење аутоматских лансера на противградним станицама.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *