Зимске службе непрестано на терену

Улице првог приоритета на територији града Крагујевца су проходне за саобраћај и безбедне за кретање возила са адекватном зимском опремом, док ће рашчишћавање улица другог приоритета, односно оних на сеоском подручју, почети када престану снежне падавине, кажу у Зимској служби ЈКП Шумадија Крагујевац.

Све екипе зимске службе „Шумадије“ непрестано чисте путне правце, али како су падавине непрекидне на улицама остаје угажени слој снега.

На градским улицама и путевима, нема већих проблема нити застоја, као ни на сеоским путевима, осим што је присутније више снега него у граду.

Најкритичније тачке на подручју Крагујевца су висинске, а проблема је било на путном правцу ка Шењу.

Активно је девет теренских екипа, а из Зимске службе апелују на учеснике у саобраћају да буду стрпљиви и имају разумевања.

Соли и ризле има довољно док је за још ниже температуре предвиђен другачији систем чишћења.

У Градској управи за комуналне послове кажу да Зимска служба Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац адекватно обавља свој посао и да су дежурне екипе од синоћ на терену.

Такође, подсећају правна и физичка лица на обавезу чишћења снега испред стамбених и пословних објеката.

На терену је и 28 екипа Предузећа за путеве „Крагујевац“ које води бригу о путним правцима на територији Шумадије и Поморавља.

Метеоролози најављују обилније падавине, а путари су спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену и апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме.

Потребно је да због лоших временских услова возачи буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *