Живот у боји – Чукни у дрво

Свуда на планети човек желећи добро, успех, благостање посеже за разним свесним или несвесним активностима, са више или мање уверења да ће баш одређени поступци растерати негативну енергију, што би једноставно рекао наш народ : малер.

Када се помене нечија лепота или тријумф ваља: три пута куцнути у дрво против урока, ваља се за Божић не дуговати никоме новац и од свега радити по мало. И тако унедоглед.

Нека веровања али и сујеверја су логична, нека изузетно чудна. Многа су нестала у простору и времену. Многа су пристигла ниоткуда.

Много је неписаних правила која су се уселила у свакодневни живот – сви украшавамо јелке, купујемо поклоне, фарбамо јаја, славимо славе и радо понесемо нешто ново првог школског, студентског или радног дана…

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *