Злато екипи крагујевачког Црвеног крста на Државном такмичењу у спасилаштву на води

Са Државног такмичења у спасилаштву на води, волонтери Црвеног крста Крагујевац су се вратили са 13 освојених медаља, Пехаром за екипно наступање и првим местом у категорији јуниора.

За освајаче медаље је у Скупштини града организован свечани пријем, коме су присуствовали и представници Спортског привредног друтшва Раднички и професионални спасиоци.

Млади волонтери, у јединственој мисији Црвеног крста у служби хуманости, такмичили су се у шест дисциплина: трчи-пливај, спасавање у спасилачким чамцима, бацање ужета, симулација спасавања на води, спасавање са тубом и трка заставица на плажи.

Национално отворено такмичење у спасилаштву на води је одржано 25. септембра у Београду, на Ади Циганлији, први пут у Србији након 40 година.

Ово такмичње је врхунац Националне кампање безбедности на води која се спроводи под слоганом Спорт који чува и спасава животе.

Из буџета града за програме Градске организације Црвеног крста на годишњем нивоу издваја се око 30 милиона динара, и 5,5 милиона динара за промоције превенције, акције и манифестације у заједници.

Како је речено, Црвени крст Крагујевац жели да промовише лајф севинг – спортску грану која доприноси да наши грађани буду што безбеднији на воденим површинама.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Злато екипи крагујевачког Црвеног крста на Државном такмичењу у спасилаштву на води”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *