Значајне инвестиције у Баточини

Из републичког и буџета локалне самоуправе, као и фондова Европске уније, у шумадијској општини Баточина граде се значајни објекти, а комунална инфраструктура шири и до најудаљенијих села.

Ову годину обележила су велика улагања у комуналну и путну инфраструктуру, водопривреду и образовање.

У шумадијској општини Баточина у току су велики инфраструктурни радови.

После више деценија једна од најстаријих варошица у Србији добила је нови мост преко Лепенице.

Захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима урађена је приступна саобраћајница, пешачке стазе, а конструкција моста је ојачана.

Урађена је комплетна санација речног корита, очишћене су обале, побољшан проток, постављени бедеми на критичним тачкама, тако да мештани ове општине више неће стрепети од поплаве.

Велики пројекат била је и реконструкција Карађорђеве улице у дужини од 1200 метара, која ће Баточину спојити са Брзаном, Кијевом и Доброводицом.

Нису запостављене ни редовне санације путева. Урађено је око 15 километара сеоских путева, а нова путна деоница Бадњевац – Сипић, повезаће мештане на најбржи начин са општином Рача.

Ова шумадијска општина завршава израду пројекта реконструкције спортских игралишта у насељу Нова Лозница, а нови спортско-рекреативни комплекс имаће спортске терене за мали фудбал, кошарку, рукомет, одбојку.

У плану је и реконструкција основних школа у Брзану и Бадњевцу. Петогодишњим инвестиционим планом Владе Републике Србије планирано је да ова општина у будућности ради на поправци водоводних и канализационих инсталација.

У току је реконструкција пруге Лапово Крагујевац. Други велики пројекат је завршетак ауто-пута Баточина-Крагујевац који би, према најавама, требало да буде готов до марта 2020. године. Тиме ће саобраћајна инфраструктура у овој општини бити заокружена.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Значајне инвестиције у Баточини”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *