Знаменити људи престоног Крагујевца

Изложба “Знаменити људи престоног Крагујевца” аутора Горана Милосављевића отворена је у галеријском простору народне библиотеке Вук Караџић.

Отварање изложбе обогаћено је пригодним музичким програмом који су организовали ученици музичке школе др Милоје Милојевић и глумац Милан Милосављевић.

Изложба Историјског архиве Шумадије под називом “Знаменити људи престоног Крагујевца” рађена је у оквиру прославе 200 година од проглашења Крагујевца за модерну престоницу Србије.

На изложби се може видети шездесетак личности престоног Крагујевца, који су живели и радили на територији нашег града у периоду између 1818. и 1841. године.

Аутор изложбе историчар Горан Милосављевић очекује да након завршетка монографије изложба буде приказана и у другим градовима широм Србије, јер се у њој поред Крагујевчана налазе и личности из других градова који су долазили и градили историју престонице.

На отварању изложбе учествовао је глумац Милан Милосављевић и ученици музичке школе др Милоје Милојевић који су у духу старих времена извели композиције “Што се боре мисли моје” и “Ово је Србија”.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *