Жучна расправа Дашића и Ковачевића о задужењу ЈКП Шумадија

Одлука да Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац из сопствених прихода изврши набавку средстава, неопходних за обављање послова из делатности предузећа, изазвала је оштру полемику одборника Српске напредне странке Горана Ковачевића и градоначелника Николе Дашића.

Ковачевић тврди да је реч о задужењу које ће плаћати грађани Крагујевца, док Дашић сматра да је његов наступ последица тога што се није нашао на листи за посланике Српске напредне странке.

Челници града кажу да су средства за набавку нових машина обезбеђена из сопствених прихода ЈКП Шумадија Крагујевац и да ће допринети квалтетнијем функционисању предузећа.

Одборник Српске напредне странке, Горан Ковачевић критиковао је ову одлуку тврдећи да није реч о средствима предузећа, већ о задужењу од 1,3 милиона евра.

Одговарајући на критике Ковачевића, које су делом биле и личне природе, градоначелник Никола Дашић је казао да његов наступ потиче из чињенице што није на листи народних посланика за предстојеће изборе.

До краја 15. редовне седнице Скупштине града Крагујевца није било већих полемика, па су остале тачке дневног реда усвојене без озбиљнијих расправа.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *