Жучна расправа о пословању РТК

Одборници Скупштине града усвојили су Предлог за измену Програма пословања наше медијске куће за 2021. годину.

Разлог измена је усаглашавање броја запослених са реалним стањем и потребама друштва, односно пријем у стални радни однос четворо радника којима је истекао уговор на одређено у трајању од две године.

Међутим, без обзира због чега је наша медијска кућа на дневном реду, део опозиције коментарише емисију Размотавање и уређивачку политику РТК.

Да нема Радио телевизије Крагујевац, не би било ни опозиције у градском парламенту.

Повод за расправу, у почетку је био Програм пословања наше медијске куће за 2021. годину.

Иако се тема односила на запошљавање, опозициони одборници су расправу повели у другом смеру – Размотавање и уређивачка политика РТК.

Разлог измене Програма пословања Радио телевизије Крагујевац је усаглашавање броја запослених са реалним стањем и потребама друштва, уз поштовање Уредбе о поступку за прибављање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава, а у складу са Законом о буџетском систему.

Овим изменама не мења се укупна маса зарада за запослене у Радио телевизији Крагујевац.

Радио телевизија Крагујевац са 21 сталнозапослним и 5 радника ангажованих на одређено производи 80% програма сопствене продукције.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.