„Звездано небо“ у Петровцу

Становници Вердијеве улице у насељу Петровац организовали  су се и у својој улици направили „звездано небо“ користећи новогодишњу расвету.

У постављању светлећих лампиона учествовале су млађе комшије које су неколико дана од крова до крова развлачиле каблове са разнобојним сијалицама.

У том послу бодрила су их деца, а жене су организовале слатко и слано послужење.

Сложне комшије из Вердијеве улице представљају прави пример људске слоге коју је данас ретко наћи.

Како кажу, новогодишњу ноћ провешће испод звезданог неба које су сами осмислили  и направили.

Вердијева улица у насељу Петровац види се са свих страна рубног дела града, јер је краси звездано небо од разнобојних сијалица  које су дужином целе улице поставиле сложне комшије.

Од крова до крова разапето је око 700 метара жице на којој су шарени светлећи лапиони.

На средини улице, у једном комшијском дворишту је окићен је велики бор.

Декорација која у време новогодишњих празника краси многа дворишта у граду највише долази до изражаја у вечерњим сатима.

Највећу радост представља деци.

Становници Вердијеве улице у насељу Петровац представљају пример комшијске слоге и солидарности јер је готово свака кућа учествовала у неком од бројних послова око декорације.

Иако се шареној светлећој декорацији највише радују малишани, има и старијих који су исказали срећу и задовољство због свечаног изгледа улице.

Сложне комшије провешће новогодишњу ноћ заједно.

Због епидемије корона вируса неће се састајати по кућама, јер су одлучили да буду на отвореном  уз музику, роштиљ и топле напитке.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.