Акордеонисти освојили куп Града Пуле

Крагујевачки Академски оркестар акордеониста, који предводи реномирани професор Предраг Костовић, освојио је највећи број бодова у свим категоријама оркестара на престижном, 43. по реду Међународном фестивалу у Пули и тиме, поред пехара за прво место и новчане награде, заслужено освојио и куп Града Пуле.

Међународни жири, који на овом фестивалу окупља најбоље музичке педагоге из целе Европе оценио је крагујевачки оркестар највишим оценама и за висок интерпретативни ниво.

У најстаријој соло категорији концертиста, прву награду однела је Марија Туршијан, у класи професора Војина Васовића, тако да су студенти крагујевачког ФИЛУМ-а још једном потврдили да Крагујевац заслужује највише место у свету акордеониста.

Значајан је податак и да је оркестар из Новог Сада, који је у неколико наврата био победник Пулског фестивала, сишао лествицу ниже, захваљујући управо маестралном извођењу добро припремљеног програма крагујевачких акордеониста.

Након завршног концерта и уручивања награда, који ће се одржати вечерас, крагујевачки оркестар креће на пут, а долазак акордеониста у Крагујевац очекује се сутра у преподневним сатима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *