Амбуланта у Крчмарима

За реконструкцију амбуланте у селу Мало Крчмаре Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије издвојила је 4 милиона динара. Здравствена установа није радила последњих 15 година а становници овог и околних шумадијских села нису могли да добију било какву медицинску услугу па су морали да путују до Раче или Крагујевца.

Реконструкцију амбуланте у Малом Крчмару жељно су ишчекивали становници села и околних места. Да амбуланта проради чекали су 15 година а у селу није било ни апотеке. По лекове и медицинске прегледе морали су да иду до оближње Раче или у Крагујевац.Сваки одлазак до лекара подразумевао и велики напор поготово за старије људе. Амбуланта је свечано отворена у присуству великог броја грађана који нису крили велику радост .

Амбуланта у селу Мало Крчмаре радиће сваког радног дана.Једном недељно пацијенти који живе у овом и суседним селима моћи ће да обаве и лабораторијске анализе. У истом објекту отворена је апотека што је такође велико олакшање за становнике овог краја.

За реконструкцију амбуланте у Малом Крчмару Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије издвојила је 4 милиона динара. Пресецањем црвене врпце амбуланта је свечано отворена у присуству великог броја грађана Општине Рача.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *