Арсенијевић у Хроници о реизбору

Савет Универзитета у Крагујевцу тајним гласањем изабрао је др Небојшу Арсенијевића, редовног професора факултета Медицинских наука Универзитета у Крагујевцу за ректора Универзитета за мандатни период у наредне три године.

Oд укупно 19 чланова Савета Универзитета кога чине три наставника, три представника студената, три представника Владе Републике Србије, које Влада није именовала, седници је присуствовало 15 чланова.

Арсенијевић је тајним гласањем, важећим листићима добио 14 гласова.

Мандат реизабраног ректора почиње да тече од 1. септембра 2018. године.

Гостујући у Хроници у 19 часова, ректор Арсенијевић је навео да ће за његов план рада Универзитета у наредном периоду бити тешко обезбедити подршку Министарства, поготово због низа исхитрених изјава које су дошле из тог правца извршне власти.

Арсенијевић је нагласио да је данашњим избором на најбољи начин потврђена подршка академске јавности, Сената и Савета Универзитета, који су итекако свесни значаја, рада и успеха крагујевачког Универзитета.

Арсенијевић је истакао да је за њега прича којој је изложен у јавности завршена, али да за друге очигледно није.

Непосредно пре гласања, изјавио је Арсенијевић, свим члановима је  нагласио да узму у обзир све препоруке, чак и које су на његову штету, но чланови Савета и Универзитета су гласањем исказали свој став.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *