Бесплатни прегледи и анализе за Крагујевчане

На Крагујевачком Шумадија сајму сутра ће бити отворен трећи по реду Сајам здравља, који уз подршку града Крагујевца организује Агенција Дрим фeктори.

У наредна два дана посетиоци могу да обеве бесплатне прегледе, а биће понуђени разни попусти, наградне игре.

Посетиоци сајма здравља 12. и 13. октобра биће у прилици да обаве низ бесплатних превентивних анализа крви, и прегледа који се могу обавити на терену, мерење крвног притиска, шећера, густине костију, витаминског минералног статуса.

Медицински стручњаци Дома здравља,на чијем штанду ће моћи да се обави и највећи део ових анализа обављаће бесплатне прегледе младежа дерматоскопом, промовисати дојење, превенцију малигних болести код жена.

Сајам здравља даје јасне смернице грађанима како и на који начин да воде рачуна о здрављу, исхрани и физичкој активности као и које су то услуге у систему здравствене и социјалне заштите које могу да допринесу општем здравственом благостању.
Концепт јавног здравља јесте превенција и промоција бесплатних прегледа и едукација здравствених радника, па је зато манифестациу подржала локална самоуправа.

Посетиоцима сајма здравља биће понуђени разни попусти козметичких препарата.

Свечано отварање планирано је 12. октобра, а сајамске хале биће отворене до 20 часова.

Улаз је бесплатан.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *