Бесплатни превентивни прегледи слуха

По препоруци Минстарства здравља, Дом здравља и Завод за здравствену заштиту радника организовали су бесплатне превентивне прегледе слуха.

До краја марта сви Kрагујевчани ће бити у прилици да без упута, само уз картицу здравственог осигурања, као и они без здравствене картице, провере слух код лекара специјалисте за ОРЛ.

Светска здравствена организација прогласила је 3. март Светским даном слуха.

Циљ је да се скрене пажња и подигне свест о унапређењу здравља уха и слуха.

Тим поводом Специјалистичка служба одељења ОРЛ Дома здравља Крагујевац, данас је организовала за све Крагујевчане могућност да без упута, уз картицу здравственог осигурања као и за оне који су без здравствене картице провере слух код лекара специјалисте за ОРЛ.

Скрининг слуха за запослене као и све суграђане организовао је и Завод за здравствену заштиту радника, и то у кабинету за аудиометрију.

Слух може да буде оштећен и неким лековима, вирусном или бактеријском инфекцијом, али и буком. Уколико се то деси неопходно је што хитније да се јаве лекару.

Акција превентивног прегледа слуха организује се како би се подигла свест о унапређењу здравља уха и слуха, па зато позивају све грађане да дођу на преглед и провере слух и 30 марта, јер је то најбољи начин превенције.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *