Центар за социјални рад „Солидарност“ – 58 година рада

За првих девет месеци у Центру за социјални рад „Солидарност“ донето је 38 хиљада аката у склопу 17 хиљада предмета.

У области породичне и социјалне заштите ка овој установи гравитира око 15 хиљада странака, а рад Центра локална самоуправа финансира са 80 милиона динара, речено је поводом 58 година рада ове крагујевачке установе социјалне заштите.

Центар за социјални рад „Солидарност“ годишње обезбеђује заштиту у просеку за око осам посто укупног броја становника.

Континуирано ради на изградњи система социјалне заштите и то кроз одличну међусекторску сарадњу.

Међу корисницима социјалне заштите најзаступљенија су материјално угрожена лица.

Иначе Центар је основан 14. октобра 1961. године са основним задатком да анализира социјалне проблеме у локалној средини и предлаже мере за њихово решавање.

Центар за социјални рад намењен широком кругу корисника и унапређењу система социјалне заштите у нашем граду, ради и на јачању међусекторске сарадње у процесу решавања проблема насиља у породици, формирању Локалног тима за спречавање злоупотребе деце за прошњу.

Рад Центра локална самоуправа финансира са 80 милиона динара.

У оквиру обележавања 58 година постојања, Центар за социјални рад „Солидарност“ у Крагујевцу, у сарадњи са канцеларијом Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, организовао је стручни скуп на тему Закон о заштити података и личности.

Стручном скупу, поред запослених у Центру за социјални рад „Солидарност“ присуствовали су и стручни радници центара из региона, као и представници осталих установа из система социјалне заштите града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *