Четрнаесторо студената на летњој пракси у градским управама и предузећима

За 14 студената завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу, који ће током лета обављати стручну праксу у градским управама и предузећима, организован је пријем.

Иако је ове године, понуђено више од 120 слободних позиција у 11 градских управа и 10 предузећа чији је оснивач град, пријавило се само 14-оро студената.

Летња стручна пракса организује се у два циклуса по месец дана и траје до 31. августа.

Теоријска знања, која су стекли током школовања, студенти ће моћи да примене током једномесечног ангажовања у градским управама и предузећима чији је оснивач локална самоуправа. Истовремено, студенти се, уз помоћ ментора, оспособљавају за будуће послове.

Неопходне информације о летњој стручној пракси студентнима је саопштио проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу, проф. др Живадин Мицић, који је, том приликом, изразио наду да ће наредне године број пријављених студената бити већи, имајући у виду да се за 123 слободне позиције пријавило само 14 кандидата.

По завршетку стручне праксе, студенти ће урадити извештај, добити оцену и сертификат о пракси, односно стеченом искуству, чиме ће обогатити своје биографије.

Студентска летња стручна пракса оргнаизује се на основу споразума између Универзитета у Крагујевцу и локалне самоуправе од академске 2012/2013. године, уз подршку Студентског парламента Универзитета, Центра за развој каријере и Канцеларије за младе.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *