Део опозиције бојкотовао седницу градског парламента

Одборничка група „Шумадијска регија – Покрет слободних грађана“, као колективна чланица Унија слободних и независних одборника, донела је одлуку о бојкоту пленарних заседања Скупштине града Крагујевца.

Исту одлуку донела је и одборничка група „Покрет за наш град“ као и одборници Демократске странке.

Одборничка група „Шумадијска регија – Покрет слободних грађана“, одлуку о бојкоту заседања Скупштине града Крагујевца, донела је из солидарности са слободним и независним одборницима у локалним самоуправама широм Србије, којима су, кажу, угрожена основна демократска права, услед, како тврде, страховитог притиска Српске напредне странке.

Наставићемо да разговарамо са грађанима Крагујевца и решавамо њихове проблеме, рекао је Бојан Стојадиновић, шеф Одборничке групе и додао да не одбацују могућност повратка на поједина заседања градског паралмента, у случају одлучивања о веома битним темама за грађане Крагујевца.

Одборници „Покрета за наш град“ и Демократске странке су, такође, донели одлуку да не учествују у раду локалног парламента.

Један од разлога бојкота је то што је градска власт незаинтересована за било који проблем грађана у Крагујевцу, рекао је Милош Анђелковић, шеф одборничке групе.

Одборници Покрета за наш град и Демократске странке наглашавају да ће наставити свој рад, кроз опозиционо деловање, директно у контакту са грађанима, преко Асоцијације слободних одборника и као чланице Савеза за Србију, без присуства у локалном парламенту.

Одборничка група „Покрет за наш град“ и Демократска странка подржавају протесте јер су, према њиховим речима, усмерени ка животним питањима грађана: да буду информисани, имају могућност запослења, уређену комуналну инфраструктуру.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *