Друштвене игре не излазе из моде

Доминација интернета није угрозила некада веома популарне друштвене игре. Технолошку еру дочекало је више од хиљаду различитих, које се и даље играју међу свим генерацијама.

У Србији постоје клубови у којима се окупљају љубитељи мисаоног и социјалног такмичења ове врсте.

У Крагујевцу је недавно отворен први клуб друштвених игара „Енигма“.

Посетиоци на том месту могу да учествују у многобројним друштвеним играма, читају стрипове, набаве опрему за разне врсте хобија.

Коцка је бачена, и игра може да почне. Сваког дана у клубу „Енигма“ у улици др Илије Коловића број 10, могу да се окупе љубитељи разноврсних друштвених игара и одмере снаге у забавним такмичењима. Неке игре никада неће изаћи из моде.

Мисаона игра Го, Манкала или шах,старе неколико хиљада година и данас су популарне. Успешно одолевају времену: Не љути се човече, Монопол и Ризико.

Клуб „Енигма“ отворен је за љубитеље игара који долазе сами или са друштвом како би одмерили снаге у забавном и едукативном новом кутку. Првенствено намењен најмлађим посетиоцима који у друштвеним играма могу да уживају током распуста.

Друштвене игре су синоним за дружење. У просеку борба на таблама се води око 40 минута. За само неколико дана клуб већ посећују људи свих генерација и занимања.

Људи су одувек волели социјалне игре јер је и човек мисаоно и социјално биће. Кроз друштвене активности ове врсте подстиче се и развијају: интелигенција, концентрација, дух и добро расположење.

Импровизована бојишта на свевременим мапама, игралишта су која крагујевчани по свој прилици никада неће напустити.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *