Двадесети август први радни дан у Фијату

Председник Самосталног синдиката „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ Зоран Марковић изјавио је за Телевизију Крагујевац, да у овом тренутку нема разлога за забринутост због тога што је Мајкл Менли именован за извршног директора компаније уместо Серђа Маркионеа.

Марковић је изразио жаљење због здравственог стања Маркионеа, који је обележио еру успешног пословања Фијата и подсетио, да је управо крагујевачка фабрика са уложених билзу милијарду евра постала једна од најмодернијих у породици Фијат којих има 29, за време Маркионеовог управљања.

Марковић је оценио да се медији последњих дана у Србији без разлога баве темом смене високог пословодства мултинационалне компаније, а раднике крагујевачке фабрике много више брину услови рада, број радних дана и сати, као и најављено потписивање уговора у септембру између државе и италијанског ауто гиганта.

Радници Фијата су до 20. августа на колективном годишњем одмору и од септембра очекују наставак петогодишње пословне стратегије и производњу модела „500 Л“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *