ФЦА наставља производњу 16. јануара

Компанија Фијат Крајслер Аутомобили Србија 16. јануара наставља производњу, после зимског одмора који је трајао од друге половине новембра.

Председник Самосталног синдиката ФЦА, Зоран Марковић, изјавио је за Телевизију Крагујевац да је за понедељак и уторак планирана пробна производња, док ће фабрика званично, у пуном капацитету, са радом почети 16. јануара.

Он је казао да синдикат и запослени у компанији у Крагујевцу у наредном периоду очекују нови модел и већу производњу.

Након скоро двомесечне паузе, запослени у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија требало би да се у производне погоне врате средином следеће седмице.

Производња је стала у другој половини прошле године, због како је објашњено, усклађивања производног процеса са захтевима тржишта.

Марковић подсећа да су запослени били најпре на плаћеном одсуству, а потом слу уследили колективни годишњи одмор и новогодишњи и божићни празници.

Планирано је да се у понедељак и уторак организује пробна производња, а фабрика ће званично са радом почети од среде. Очекују нови модел и већу упосленост. Председник

Самосталног синдиката Фијат Крајслер аутомобили Србија осврнуо се и на писање медија.

Увођење новог модела довело би до повећања обима производње, а самим тим и до побољшања ситуације у компанији, сматра Марковић.

То су, уједно, како наводи, и захтеви на чијем испуњењу Самостални синдикат фабрике инсистира у разговорима са послодавцем.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *