Конкурс за „Европски дневник“

У Народној библиотеци „Вука Караџић“ у Крагујевацу, чланици ЕУтека мреже, представљени су Европски дневник за 2018/2019. годину и наградни конкурс, који средњошколце, у случају да победе, води на путованање кроз Европу.

Европски дневник покрива широк спектар тема везаних за настанак и функционисање Европске уније, а садржи и информације о путовањима, фондовима и стипендијама, волонтирању и учењу страних језика.

Наградни конкурс, који средњошколцима пружа прилику да пропутују занимљивим европским дестинацијама после Београда, Новог Сада, Ниша, Пирота и Ужица, представљен је и у Крагујевцу.

Као добитница награде, Европу је прошле године пропутовала и једна Крагујевчанка. Због тога је њен ментор одлучио да ове године још једном позове средњошколце да учествују на конкурсу.

Седмодневно наградно путовање планирано је за мај следеће године. На средњошколцима је да одаберу категорију и до 21. фебруара пошаљу радове, како не би пропустили шансу да боље упознају европске престонице.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *