Кораци – конкурс у области издаваштва

Установа културе „Кораци“ објавила је конкурс у области издаваштва, који траје од 1. априла до 3. маја 2019. године.

Заинтересовани могу конкурисати за монографске публикације, књиге, зборнике, стручне монографије и фотомонографије.

Средства за финансирање и суфинансирање овог јавног конкурса се распоређују у складу са буџетом Установе културе „Кораци“, опредељеним за издавачку делатност, који у 2019. години износи 3 милиона динара.

Пријава се подноси на посебном образцу, који је саставни део конкурсне документације и који се објављује на званичним интернет страницама установе културе „Кораци“ и града Крагујевца.

Издаваштво подразумева финансирање и суфинансирање монографских публикација, књига, зборника, стручне монографије и фотомонографије. До сада се, за јавни конкурс пријавило близу 120 Крагујевчана.

Предлог пројекта мора бити достављен у штампаном и електронском облику, у запечаћеној коверти, заштићеној од оштећења, која могу настати у транспорту, а предаје се непосредно или препоручено поштом. Пројекат, којим се конкурише мора бити написан на српском језику, ћириличним писмом.

Комисија може тражити да се, уз предлог пројекта, достави пратећа документација или прилог као што су брошуре, фотографије, дозвола аутора, односно законског наследника за објављивање његовог дела.

Поред Обрасца, информације о потребној документацији, заинтересовани могу пронаћи на званичном сајту Градске управе и сајту установе.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *