Крагујевчани и овог пута показали хуманост на делу

У оквиру летње кампање прикупљања крви, Градска организација Црвеног крста је, после акције одржане у јулу, спровела још једну велику акцију добровољног давања крви, у бившем хотелу Крагујевац.

У сарадњи са Службом за трансфузију крви крагујевачког Клиничког центра и уз подршку локалне самоуправе, прикупљено је око 50 јединица крви.

Да су потребе за крвљу током летњих месеци веће од уобичајених Крагујевчани су још једном препознали, па је и ова акција била успешна, јер се позиву одазвало око педестак грађана.

Према речима организатора, циљ летње кампање је да се обезбеде довољне количине крви за болесне и повређене пацијенте.

Акцију добровољног давања крви организовала је Градска организација Црвеног крста, у сарадњи са Службом за трансфузију крви крагујевачког Клиничког центра, а уз подршку локалне самоуправе.

Грађани Крагујевца годинама уназад пружају подршку акцијама добровољног давалаштва крви која ни овог пута није изостала, па су Крагујевчани и овог пута показали своју солидарност и хуманост на делу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *