Љајић: Следити пример Мађарске у развоју туризма

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је приликом отварања 52. Међународног сајма туризма „Лорист“ у Новом Саду да ће држава покушати да примени модел развоја туризма који има Мађарска.

Традиционални међународни сајмови „Лорист“ одржавају се од 2. до 6. октобра.

„Лорист“ је почео Сајмом лова и риболова и Сајмом екологије, након чега су уследили Сајам туризма и Сајам спорта.

Држава партнер је Мађарска, а наступа више од 500 излагача који представљају понуду у области лова, риболова, туризма, екологије и спорта у Србији.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је, отварајући сајам туризма „Лорист“, рекао да ће Србија следити пример Мађарске у развоју туристичких потенцијала.

Сајам лова и риболова, Сајам спорта и Сајам екологије трају до недеље, док Сајам туризма траје до суботе.

Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта, у склопу Лорист-а, организују се конгресне активности и пословни сусрети, а учесници долазе из 20 земаља, међу којима су Аустрија, Данска, Француска, Грчка, Холандија, Немачка и Русија.

Припремила Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *