Mале тајне великих мајстора котлића

Градска туристичка организација у сарадњи са рестораном Еко плус из Ждраљице организовала је такмичење у кувању рибље чорбе Шумадијски котлић 2018.

За манифестацију се пријавило десет екипа из Крагујевца и околине. У циљу промоције туристичких потенцијала кроз дружење и забаву искусни кулинари припремили су гастрономски специјалитет који је оцењивао жири.

Ватра је пуцкетала а из котлића се ширила неодољива арома поврћа и више врста речне и морске рибе.

Када се додају прави зачини добар укус рибље чорбе сигурно неће изостати.

Кулинари који су учествовали на Шумадијском котлићу трудили су се да направе што бољу рибљу чорбу а свако од њих имао је свој рецепт. У најкраћем, привлачи и укус и мирис.

Организатори такмичења су Градска туристичка организација која годинама промовише риболов на рекама Шумадије и ресторан Еко плус из Ждраљице.

Угоститељи из крагујевачког насеља потрудили су се да на прави начин покажу гастрономску презентацију поред реке Ждраљице у којој још увек има речне рибе.

Жири кога чине Крагујевчани свих професија и старосне доби наводи да је тежак задатак проценити најукуснију рибљу чорбу.

Поред истанчаног укуса треба познавати и гастрономска правила.

Укрчкани Шумадијски котлић својеврсна је прилика да Градска туристичка организација промовише туристичке потенцијале Крагујевца који поред риболова обухватају и забавне садржаје.

У вечерњим сатима посетиоци су дегустирали рибљу чорбу уз музику и дружење.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *