Међународни дан старијих особа – ка једнакости у старијем добу

Поводом Међународног дана старијих особа, Геронтолошки центар у Крагујевцу, организовао је централну манифестацију за своје кориснике.

Приређен је пригодан културно уметнички програм. Овогодишишња кампања има за циљ, скретање пажње на постојање неједнакости у старијем животном добу, као последицу акумулираних неједнакости током живота.

Међународни дан старијих особа како у свету тако и у Србији, обележава се сваког 1. октобра, у складу са Резолуцијом 45/106, коју је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација 14.децембра 1990. године.

Циљ је да се нагласи важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника трећег доба.

Тим поводом, Геронтолошки центар у Крагујевцу, организовао је централну прославу, уз музику, песму и игру, како би им овај посебан дан био што пријатнији и лепши.

Тема овогодишње кампање је „Ка једнакости у старијем добу“, која има за циљ одрживи развој који се одоси на смањење неједнакости унутар и међу земљама.

Институ за јавно здравље Крагујевац, сваке године организује низ активности како би унапредили положај старих на свим нивоима.

Геронтолошки центар уручио је и захвалнице, својим корисницима.

И најмлађи Крагујевчани су посветили најстаријим суграђанима поклон исписан препознатљивим дечијим ликовним рукописом.

Наиме, преко стотину цртежа који су урадила деца из вртића Авиончић, уручено је припадницима трећег доба и на тај начин им показали да не постоји разлика у годинама већ само љубав.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *