Нове фризуре на дар корисницима Геронтолошког центра

У оквиру обележавања Међународног дана старих, Институт за јавно здравље Крагујевац, у сарадњи са Геронтолошким центром, организовао је бесплатне услуге фризера за 20 корисника центра.

Будући фризери Трговинско угоститељске школе „Тоза Драговић“ потрудили су се да најстарији суграђани добију нове фризуре. Традиција овакве сарадње траје већ 11 година.

Међународни дан старих се, у свету и код нас, обележава од 1. октобра 1990. године.

Тема овогодишње кампање носи назив „Ка једнакости у старијем добу“ и шаље поруку економског и политичког укључивања свих људи без обзира на године, пол, инвалидност, економски или неки други статус.

Тим поводом су ученици средње школе „Тоза Драговић“, у просторијама фризерског салона у ком обављају праксу, угостили 20 корисника геронтолошког центра Крагујевац.

Уз кафу и сок корисници центра добили су лепе и модерне фризуре. Неки од њих су, већ дуги низ година, верне муштерије.

Средња трговинско угоститељска школа „Тоза Драговић“ одшколовала је многе генерације фризера. Овог пута, ученици завршне године су добили прилику за још мало праксе, пред почетак самосталног рада.

Институт за јавно здравље Крагујевац је, у сарадњи са Геронтолошким центром, припремио културно уметничке програме као и едукативне радионице и предавања о здрављу и хигијени.

Овогодишња кампања има за циљ да скрене пажњу на постојање нетолеранције са којом се сусрећу особе у старијем животном добу.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *