МЕДНА годину дана касније

Навршило се тачно годину дана од трагичног догађаја-експлозије у Техничко ремонтном заводу у којој су живот изгубили: потпуковник Мирослав Перишић, капетан Дарко Костић и пиротехничари Жељко Николић и Дејан Ковачевић.

После дуготрајног увиђаја, вештачења стручњака Националног криминалистичког центра МУП-а, Војна полиција је 30. јануара Вишем јавном тужилаштву поднела кривичне пријаве против 5 лица.

Једног војног старешине и 4 цивилна лица у служби у Техничко ремонтном заводу.

Одлуку о поступању по кривичним пријама Више јавно тужилаштво донеће након спроведених даљих доказних радњи и саслуашања.

Експлозија која је одјекнула прошле зиме, однела је четри живота. Страдали су суграђани познати по одговорности и пожртвовању.

Породице потпуковника Мирослава Перишића, капетана Дарка Костића, пиротехничара Жељка Николића и Дејана Ковачевића доживеле су ненадокнадив губитак као и Медна која своје колеге памти по професионализму.

У прошлогодишњој несрећи лакше и теже повреде задобило је 30 запослених, као и неколико крагујевчких ватрогасаца.

Ескплозија великих размера оставила је неприступачан терен на коме су, данима и недељама, припадници војне полиције и стручњаци МУП-а за овакве акциденте, радили увиђај са много опреза.

Саслушани су сведоци, очевици, чланови оштећене стране – породица страдалих и повређених радника.

Због сложености поступка, увиђаја и истражних радњи, ни кривичне пријаве нису могле раније бити покренуте, каже Виши јавни тужилац Дејан Вељковић.

Осумњичени ће бити саслушани, а оштећени и сведоци биће испитани, кажу у вишем јавном тужилаштву, и додају да ће одлука о даљем току кривичног поступка бити донета након што се изведу све предвиђене доказне радње.

За надлежне правосудне органе, предмет је сложен, осетљив и комплексан, међутим крагујевачка јавност већ годину дана ишчекује било каква сазнања о даљем току поступка.

Какве су последице експлозије остале у Техничко ремонтном заводу после годину дана и да ли је саниран и безбедан овај војни објекат данас, руководство завода, због процедура у војним предузећима, упутило нас је на Министарство одбране Републике Србије чији став очекујемо наредних дана.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *