Меморијални турнир у сећање на Миодрага Милићевића Милићка

У организацији Шаховског клуба „Раднички Водовод“ у Крагујевцу се од 28. априла до 4. маја одржава први меморијалан велемајсторски турнир „Миодраг Милићевић Милићко“.

Све шаховске партије организују се у хотелу Индустријал.

Шахисти из неколико земаља света пријавили су се за ово такмичење које се одржава у знак сећања на Миодрага Милићевића Милићка спортисте и угледног привредника.

Више од шест деценија Миодраг Милићевић Милићко играо је шах у Радничком.

Ћерка угледног шахисте, Катарина Милићевић поздравила је госте турнира и рекла да је Миодраг Милићевић Милићко имао четири велике љубави, Крагујевац, Заставу, Раднички и своју породицу.

Шахисти из Сједињених Америчких Држава, Француске, Јерменије, Турске, Црне Горе и Србије дошли су у Крагујевац на овај турнир, који ће, према речима организатора, постати традиционалан.

Име Миодрага Милићевића Милићка је једно од најзвучнијих имена крагујевачког шаха.

Као врстан познавалац ове мисаоне игре препознао је и многе талентоване шахисте који данас имају богату каријеру.

На овом меморијалном турниру додељено је признање најуспешнијем младом шахисти које је уручио председник клуба Обрен Ћетковић и признање за заслуге и развој у шаху које је уручила супруга Миодрага Милићевића Милићка.

Овај меморијални турнир биће традиционално организован у Крагујевцу најавили су организатори уз подсећање да ће у августу организовати меморијални турнир „Три краља“ који је посвећен крагујевачким шахистима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *