Миленијалци у аутомобилу будућности

Компанија Фијат Крајслер аутомобли Србија доделила је награде студентима који су победили на конкурсу са темом „Аутомобил твоје будућности“.

На конкурсу је учествовало више од стотину студената основних и мастер студија Економског и Факултета организационих наука из Београда и Економског факултета Универзитета из Крагујевца.

Дванаест финалиста конкурса представили су своје идеје у форми кратких видео презентација. Добитници прве награде – Лука Свилановић и Александар Бошковић из Београда награђени су шестомесечном праксом у Фијату.

Једна од водећих светских компанија аутомобилске индустрије Фијат Крајслер од 2008. године је присутна у Србији.

За десет година, у крагујевачку фабрику инвестирано је више од 1,4 милијарде евра. Фијат је водећи извозник у Србији.

Погон у Крагујевцу један је од најмодернијих у оквиру Фијатове групације која производњу има у 29 земаља света.

Четврта индустријска револуција је све ближа и бржа реалност, а у Крагујевачкој фабрици већ се приступа дигиталној производњи.

Компанија непрекидно ради не само на технолошком равоју, већ и развоју најважнијег ресурса: људи. Упошљавање младих образованих кадрова једнако је важно попут роботизовања погона.

Конкурс намењен студентима има сврху да менаџмент компаније чује мишљења миленијумске генерације и награди иновативне идеје о аутомобилима будућности.

Део је глобалне иницијативе која се од 2016. године спроводи у Италији на 6 универзитета са студентима организационих наука. Од ове године по први пут и у Србији.

Први задатак за студенте у Србији, био је да одговоре на четири питања – како виде промоцију нових технологија Фијат групације, какав би аутомобил будућности желели, каква је улога аутомобила у друштвеном дигиталном животу миленијалаца и на који начин би они заједно са Фијатом унапредили аутомобил будућности.

Прилику да у форми видео презентација своје оригиналне идеје представе у овој компанији, остварило је дванаест финалиста, студената основних и мастер студија Факултета организационих наука Економског факултета Универзитета из Београда и Крагујевца.

Занимајући се за идеје младих људи и награђујући најуспешније, компанија Фијат Крајслер аутомобили Србија жели да мотивише и подстакне студенте да размишљају о иновацијама и да их практично усмери да своје јединствене идеје претворе у пројекте.

Компанија је изузетно поносна на све младе људе који су се одазвали позиву и активно учествовали на конкурсу који ће се и наредних година организовати.

Миленијумци за сада возе аутомоблие будућности кроз презентацију, за неколико година сасвим сигурно и на путевима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *