„Монументи“ Дарије Драгојловић у Мостовима Балкана

Прва самостална изложба слика младе уметнице из Краљева, Дарије Драгојловић, под називом „Монументи“ отворена је у галерији Мостови Балкана.

Серија Монументи настала је на завршној години основних студија у Крагујевцу и представља циклус сакралне уметности.

Сакрална или црквена уметност којом се бави Дарија Драгојловић најлепши је пример монументалне уметности на нашем тлу која нам даје вечно наду и подстицај, из које је и сама проистекла, где је монументалност одувек присутна, али и непревазиђена.

Серија „Монументи“ рађена је експериментисањем ликовним елементима, геометријом и самом техником сликарста, почевши од боја, структуре и текстуре.

Дарија Драгојловић, рођена је у Краљеву, 6. августа 1996. године. Тренутно је прва година мастер студија на Академији уметности у Новом Саду, модул сликарство у класи професора Видоја Туцовића.

Завршила је основне студије на Филолошко-уметничком факултету као дипломирани примењени уметник, на одсеку зидно сликарство, у класи професора Горана Ракића.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *