„На крилима песме“

У препуној сали Универзитетске галерије, крагујевачкој публици концертом под називом „На крилима песме“ представили су се пијансткиња Драгана Димић и контра-тенор Бојан Булатовић.

Том приликом, љубитељи ове врсте музике у Крагујевцу имали су прилику да, одмах након француске публике, премијерно чују композицију „Сентиментални сусрет“ у извођењу ова два успешна уметника.

Поред композиција Владимира Ђорђевића, Исидора Бајића, Исидоре Жебељан, Станислава Биничког и Константина Бабића, крагујевачка публика могла је да чује и дела Рејналда Хана и Франсиса Пуланка, а након Париза, премијерно је изведена композиција „Сентиментални сусрет“.

Контра-тенор Бојан Булатовић некада је био студент, а данас колега пијанисткиње Драгане Димић.

У септембру и октобру ова два изванредна уметника одржала су два концерта у Бечу, а имали су и веома запажен наступ у Културном центру у Паризу.

Пијанисткиња Драгана Димић је ванредни професор на катедри за клавир Филолошко-уметничког факултета.

Булатовић од 2007. године ради као професор соло певања у музичкој школи „др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу. Један је од ретких контра-тенора у Србији.

Поред одличног наступа, уметници су показали и хуманост. Сав новац прикупљен током концерта намењен је за лечење малог Николе Павловића из Аранђеловца.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *