На Медицинском свечано додељени индекси

На Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу организована је свечана додела индекса студентима прве године интегрисаних академских студија медицине, фармације и стоматологије.

Бруцоши су се упознали са вођама својих туторских група, који ће им током школовања помагати у превазилажењу проблема.

Индекси су уручени и студентима прве године струковних студија за физиотерапеуте и медицинске сестре.

Поводом почетка академске 2019/2020. године, Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу организовао је свечаност поводом пријема нове генерације студената.

На интегрисаним академским студијама фармације ове године се у прву годину уписало 84 бруцоша.

Индекс на интегрисаним академским студијама медицине добило је 88 студената, док ће наставу на интегрисаним академским студијама стоматологије похађати 24 студента.

Струковне студије за струковну медицинску сестру и струковног физиотерапеута, у трајању од три године, уписало је 88 бруцоша.

Разлози за упис крагујевачког Факултета медицинских наука су различити, али су готово сви будући академци мотивисани да, по завршетку студија, помажу другима.

Нову генерацију студената на Факултету медицинских наука поздравили су професори ове високошколске установе, уз напомену да им предстоји озбиљан петогодишњи рад, што ће довести и до добрих резултата.

Од наставног кадра, тврде, студенти могу да очекују квалитетна предавања и квалитетну практичну наставу.

При том, оно по чему се крагујевачки Факултет медицинских наука издваја од осталих Медицинских факултета је туторски начин рада са студентима.

Интересовање за упис на неки од студијских програма крагујевачког Факултета медицинских наука је било на нивоу прошлогодишњег.

За једно место на интегрисаним академским студијама фармације конкурисало је два кандидата, на интегрисаним академским студијама стоматологије три, а на интегрисаним академским студијама медицине конкурисало је чак шест кандидата.

Факултет медицинских наука уписао је 14. генерацију студената на студијском програму фармација.

Интегрисане академске студије стоматологије на крагујевачком Факултету медицинских наука постоје од 2011. године, док је на студијама медицине ове године упсиана 43. генерација студената.

Извештава Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *