Пријем за средњошколце и професоре из Брна

У оквиру традиционалне ђачке размене, ученици Средње школе електротехнике и енергетике из Соколнице из Чешке гости су Прве техничке школе у Крагујевцу.

Тим поводом проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање организовао је пријем за средњошколце и професоре из Брна.

Међународна сарадња Прве техничке школе из Крагујевца и Средње школе електротехнике и енергетике из Соколнице, предграђа града Брно Јужноморавске регије Чешке Републике траје већ 15 година.

Град Крагујевац много улаже у међународну сарадњу, нарочито у области образовања. У том смислу, локална самоуправа подржава све билатералне сарадње које Прва техничка школа остварила са школом из Чешке.

Ове две школе везују и заједнички пројекти. У оквиру програма “Енергија без граница” опремљен је енергетски кабинет Прве техничке школе.

2007. године сарадња је проширена кроз пројекат “Студије без граница”, захваљујући коме је ученицима Прве техничке школе пружена могућност да школовање наставе у Чешкој.

Међусобна сарадња Прве техничке школе из Крагујевца и Средње школе електротехнике и енергетике из Соколнице, у оквиру које се организује традиционална размена ученика, допринеће бољем развоју и образовању средњошколаца и код нас и у Чешкој.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *