Нагле временске промене лоше утичу на здравље

Нагле промене атмосферског притиска, влажности ваздуха, падавина и температуре чије просечне вредности у овом периоду достижу 20 степени утичу на здравље људи, посебно метеоропата и хроничних болесника.

Лекари апелују на пацијенте, којима сметају нагле промене времена, да се придржавају прописане терапије, али и да воде рачуна о исхрани и одевању.

Нагле промене времена угрожавају здравље људи, посебно хроничних пацијената.

Најугроженији су асматичари, који због гушења често позивају службу Хитне медицинске помоћи.

Лекари наводе, да нагли пад температуре може да утиче и на погоршање здравља онколошких пацијената, али и оних који болују од кардиоваскуларних болести.

Најважнији савет је да се прописана терапија узима редовно, и на начин како је прописао лекар.

Пре позива Хитне помоћи требало би се консултовати са изабраним лекаром уколико дође до тегоба, јер постоји могућност кориговања терапије.

На питање како би требало да се понашају пацијенти који имају здравствене тегобе, одговор је углавном познат, па се хронични пацијенти понашају према саветима лекара.

Када је реч о здравој популацији правило је само једно – умереност.

Исхрана у којој обилује воће и поврће, уношење довољне количине воде, слојевито облачење, опрезност приликом боравка у природи, одмор и сан, једини је начин да се избегне низ нежељених последица проузрокованих наглом променом времена.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *