Награда ученицима из Средње стручне школе

Једна од пет традиционалних манифестација Спомен парка Крагујевачки октобар је ликовни и литерарни конкурс „Доста су свету једне Шумарице“.

Конкурс је посвећен стрељаним ђацима 21. октобра 1941. године. Овогодишња тема била је „Наш пад се претворио у лет“ из поеме „Поуке из Шуме“, књижевника Александра Шурбатовића.

Међу награђеним појединцима, традиција је да жири бира и школу са укупно најквалитетнијим ликовним радовима и по пропозицијама конкурса.

Њима се приређује изложба у Музеју „21. октобар“. Ове године, изабрани су радови ученика из Средње стручне школе из Крагујевца-смер дизајнер ентеријера и индустријских производа.

Ове године изабрани су радови ученика Средње стручне школе – смер дизајнер ентеријера и индустријскиих производа.

Млади ствараоци показали су да поред савладане техничке вештине своје животне ставове, преводе у ликовни и естетски доживљај и у радове који код посматрача већ буде снажне емоције.

Велика заслуга овако високог квалитета у области визуелног стваралаштва припада њиховом посвећеном професору Слободану Стефановићу.

Ученици Средње стручне школе, смера дизајнер ентеријера индустријских производа су кроз различите сликарске технике, показали емоције, енергију и духовност.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *