Народна странка: Недовољнo средстaва за образовање, културу и здравство

Повереништво Народне странке у Крагујевцу, организовало је конференцију за новинаре поводом једне од најважнијих тема предстојеће седнице Скупштине града – Одлуке о ребалансу буџета, средствима за капиталне пројекте у области образовања, културе, и здравствене заштите, и закључили да су опредељене суме за ове намене недовољне.

У сфери образовања наших најмлађих суграђана Предшколске установе у погледу капиталних издатака планираних за 2018, 19. и 20. годину не постоји ниједан план који се односи на изградњу нових вртића.

Имајући у виду да је све већи проблем уписати децу у вртић, недопустиво је да четврти град по величини у Србији није у стању да издвоји средства за изградњу једног новог обданишта, сматрају у Народној странци.

У буџету је изостављена ставка за изградњу Филолошко-уметничкиог факултета, а нема ни јасних решења за Народну библиотеку која годинама борави у просторијама некадашњег Градског дома.

Сегмент здравствене заштите и изградња нових амбуланти у приградским и сеоским срединама се игнорише, што је недопустиво с обзиром на то да је град узео кредит од 3 милиона евра, поручују из Народне странке у Крагујевцу.

Ресорни одбори Народне странке, сваком од наведених области бавиће се у наредном периоду још детаљније, а о резултаима тих анализа у наредном периоду известити јавност,поручују чланови Народне странке у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *